2013. április 21., vasárnap

Vasárnapi Virág - Boglárka (Ranunculus)


A boglárka (Ranunculus) ismét egy olyan virág, amely most éli igazi szezonját, egészen májusig. Tavaszi vázadíszek, asztaldíszek, csokrok - szerintem - elmaradhatatlan eleme. Bár úgy veszem észre, hogy nálunk méltatlanul ritkán használt, vagy csak én nem tartom eléggé nyitva a szememet? :-) Mindenesetre külföldi oldalakon nagyon népszerű az évnek ebben az időszakában.

Fehérek, sárgák, rózsaszínek, narancsok, zöldek, a pasztelltől egészen a harsogó színekig, mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Nézzétek csak:




Ha szembe jön velünk a piacon, akkor olyan szálakat vásároljunk, ahol a bimbók még majdnem teljesen zártak, így gyönyörködhetünk benne a legtovább. (Persze, ha az azonnali felhasználás a cél, vagy ajándékba adjuk, akkor nyílott szálakat válasszunk, nehogy a megajándékozott gyanakodva nézzen ránk, hogy ugyan miféle dolgot szedtünk neki menet közben össze az árokpartról :-) ).

Előkészítése nem igényel túl sok munkát, szedjük le az összes levelet a szár kb. alsó egyharmadáról, ami a vázában a vízbe lógna, vágjunk éles késsel friss metszlapot és rakjuk vízbe. Ennyi. Ahogyan a tulipánnál, itt is adhatunk vágottvirág tartósítót a vízhez, így meghosszabbítjuk az élettartamát.

Habitusából adódóan inkább a romantikus stílushoz illik, de egy-egy különlegesebb fajta modern díszekben is helyet kaphat. Például ő :-):


És akkor jöjjön a többi gyönyörűség!

Halvány rózsaszín boglárka, gyönyvirág és galax levelek:


"Rustic Chic" fehér boglárka csokor:


Csipkerózsika jelölteknek rózsaszín boglárka és gyönyörű nagyvirágú lednek:


Ennél romantikusabbat el sem lehet képzelni:


Kitűző:


Egy egyszerű, mégis nagyszerű asztaldekor:


Az eredeti elgondolásom az volt, hogy a Vasárnapi Virág bejegyzésekhez mindig lesz egy kis DIY kiegészítés is, így mára egy tűzőtt, tulipános, boglárkás igazi tavaszi asztaldíszt szerettem volna nektek mutatni. Nos az igazság az, hogy egyszerűen nem jutottam ki a virágpiacra, hogy beszerezzem a hozzávalókat, így ma ez elmarad, de a jövő héten mindenképpen bepótolom :-).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése