2012. május 7., hétfő

Virágcsokor ami évekig friss??? Létezik!

Mióta hivatalosan is virágkötő lettem, egyre több csokor, asztaldísz, ajtódísz és miegyéb kerül ki a kezeim közül. :-)

Nemrégiben kezdtem el tartósított virágokból dolgozni, ennek szentelném ezt a bejegyzést.

Találós kérdés: vajon létezik olyan virág, ami tapintásában és látványában is megszólalásig hasonlít az igazihoz, mégsem hervad el??? Bizony létezik :-) Mégpedig a glicerinnel tartósított virágok. Az eljárás lényege, hogy a növény saját nedvesség tartalmát helyettesítik egy glicerin alapú folyadékkal, ettől évekig olyan hatású lesz, mint a frissen vágott virág.

Itt lelhető fel bővebb információ erről a csodáról:

http://www.tartositottviragok-novenyek.hu/

Nos ki tudna ennek ellen állni, hát egy magamfajta frissen végzett botcsinálta virágkötő biztosan nem :-) Alig száradt meg a pecsét a bizonyítványomon, már érkezett is az óriási doboz a rendelt rózsákkal, szegfűkkel, callával, zöldekkel és egyre-másra születtek meg az alkotások.

És most az őszinte és - persze :-) - szubjektív véleményem az előnyökről és hátrányokról:


Előnyök:

- Valóban szinte tökéletes mása a friss virágnak, különösképpen a rózsák!

- Ha nem is örök életűek (hiszen a por és az UV sugárzás egy idő után tönkreteszi, hacsak nem üvegvitrinben tárolja valaki), de hosszú évekig megőrzik szépségüket.

- Emléket állít a nagy eseményeknek! Most őszintén, tegye fel a kezét, akinél ki vannak rakva a ballagási szalagok és időnként elhaló sóhajjal elolvasgatja a rányomtatott bölcsességeket...Senki? Na ugye :-)

Viszont egy modern csokor vagy asztaldísz akár az első lakás első dekorációja is lehet...

Jó megoldás, ha különlegességet akarsz ajándékozni. Felejtsd el a ballagási pénzcsokrot, a csokicsokrot, az óvszercsokrot (jujjjj!!!)... A lufi eldurran, leereszt... a pénzt csúsztasd inkább borítékba, a csokit pedig dobozban add át!

- Esküvői dísznek tökéletes, hiszen csodaszép, nem hervad el és még hosszú évekig őrzi a nagy nap emlékét


Persze mint mindennek, vannak negatív tulajdonságai is:

- Az ára... Hát igen, egy ilyen csokor, vagy akár egy szál virág, nem olcsó mulatság. Viszont ha arányaiban számolunk, akkor egy élő virág bokréta megfelelő kezelés mellett (nemsokára írok erről is :-) ) maximum 1 hétig díszít... A selyemvirágok, szárított virágok pedig - legyünk őszinték - meg sem közelítik az élő virág szépségét. Szóval akkor a drágább olcsóbb? Ezt mindenki maga döntse el...

- Nem minden érhető el tartósított változatban, illetve ha el is érhető, nem igazán szép (újra: ez persze szubjektív vélemény!). Nem igazán tetszett a szegfű, viszont gyönyörű a rózsa, a calla, a hortenzia, a gardénia, a macifű pedig tökéletes mása a friss zöldnek.

Most pedig elég a szóból, jöjjön néhány kép!

Ha meggyőztelek és az alább látható csokrokat megvásárolnád, vagy egyéb elképzelésed van, keress bizalommal! :-)

e-mail: info@zolddesign.hu

meska boltom: http://www.meska.hu/search?sort=relevancia&q=tachi















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése