2013. április 3., szerda

Sok idő eltelt...

az utolsó bejegyzés óta...de mindenki tudja hogy is megy ez, elsodortak az események. Munka, család, kutyák, macskák, vadászgörények :-) és ez a hosszú-hosszú és mintha soha véget érni nem akaró tél.

Nagyon vágyom a napsütésre, a színekre, a zöldre. Jobb híján az internetet bújom és szebbnél szebb kert képek felett álmodozom. Van egy téma, ami valahogyan mindig visszatér és mindenképpen szeretnék egyet a magaménak tudni: a zöld falak. Annyira különleges, annyira egyedi és annyira szemet pihentető, el tudnék egyet képzelni az íróasztalom mellett, hogy munka közben néha-néha odapillantsak és csak jönnének a jobbnál jobb gondolatok és ötletek. Vagy a bejárati ajtóm mellett lenne és hazaérkezve megsimogatnám a leveleket. Hát nem? :-)

 


Forrás

Ügyeskezűek maguk is elkészíthetik, például egy kiszuperált képkeret és némi csirkeháló segítségével:




Környezettudatos kertészek PET palackot is használhatnak:
 

Vagy esetleg raklapokat?


Bármelyiket is választjuk, fontos, hogy beltérre csak olyan megoldást alkalmazzunk, ahol a vízelvezetés tökéletesen meg van oldva, hiszen a pangó víz tönkreteheti a növényeinket, az elszivárgó víz pedig a lakást...Természetesen kaphatóak profi megoldások, amelyek kül- és beltéren is tökéletesen működnek, a házilag barkácsolt zöldfalakat inkább kültérre ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése